Kozijnen vervangen

De meeste appartementen zijn inmiddels voorzien van dubbelglas. Maar dat betekent niet automatisch dat je dan goede isolerende beglazing hebt. Dubbel glas dat meer dan 20 jaar geleden is geplaatst heeft nog nauwelijks isolerende werking en zal, net als enkele beglazing, moeten worden vervangen.

Bedenk daarbij dat steeds meer dubbelglas wordt toegepast met een andere gasvulling. Hierdoor krijgt het een extra  HR++ isolerende werking. Daarnaast kan dubbelglas ook worden uitgevoerd met een extra geluidsisolerende waarde, of het dempen van het zonlicht. Er is dus heel wat te kiezen bij de vervanging van kozijnen en/of ramen.

Ook op het gebied van de esthetiek en kwaliteit heeft de markt tegenwoordig veel te bieden. Kunststof heeft zich heel goed doorontwikkeld, houtconstructies worden anders geconstrueerd zodat kwaliteit is toegenomen en het onderhoud minder is. En ook kozijnen met de luxe uitstraling van aluminium zijn tegenwoordig betaalbaar. Dankzij de keuzemogelijkheden kan een duurzame oplossing worden geboden.

Vaak vormen kozijnen en gevelpanelen een geheel. Daarom is het verstandig om bij de periodieke vervanging van de een, ook even te kijken naar de mogelijkheden voor beide. Dan is het aanzien van uw complex weer voor jaren op niveau.