Duurzaamheid

Duurzaamheid is een begrip dat steeds meer in de belangstelling staat, en niet voor niets. We willen allemaal deze wereld goed achterlaten voor onze kinderen en kleinkinderen. En wat gisteren nog niet mogelijk was, is dat morgen wel, omdat ook de technologie vanuit die gedachte zich continu ontwikkelt. Dit betekent dat technische installaties bij uitstek sneller verouderen dan we bij de installatie konden vermoeden. Het is dus nog niet afgeschreven, maar technologisch en met het oog op duurzaamheid wel.

Maar ook op het terrein van energiebesparing en geluidsoverlast, zijn de ontwikkelingen snel gegaan. Daarom overwegen steeds meer VvE’s om hun complex op het gebied van de duurzaamheid te laten scannen. Want in het woord duurzaamheid zit dan wel het woord duur, maar dat is het lang niet altijd. Veel aanpassingen verdienen zichzelf terug en met een goede analyse kan zo worden bekeken of ook in economisch opzicht, verduurzaming nuttig is.

De specialisten van VvE-Beheer-Onderhoud hebben hier een scherpe kijk op. Waarbij economie, verantwoordelijkheid en wooncomfort worden meegewogen bij het advies.