Betonrot

Steen lijkt een onverwoestbaar materiaal, maar dat is niet zo. Ook steen, en vooral beton, kan in de loop der jaren worden aangetast. Delen die aan de buitenlucht worden blootgesteld lopen daarbij de meeste kans op betonrot. Inspectie is de enige manier om het op tijd te constateren.

Beton kan in de loop der jaren poreus worden. De ouderdom, of een minder ideale mix bij het bouwen, verhogen die kans. Ook de Co2 in de lucht en de aanwezigheid van chloriden kan betonrot in de hand werken. Vooral de ijzeren bewapening reageert hierop.

Door de poreusheid komt de stalen bewapening in contact met de Co2 en of de chloriden waardoor het ijzer begint te oxideren. Bij het oxideren zwelt het materiaal op en dat geeft weer scheuren in de constructie. Wie er op tijd bij is, beperkt zijn schade, los nog van eventuele gevaren voor vallende brokstukken of loslatende delen van de constructie.

Ook uw beton elementen hebben dus een controle en eventueel onderhoud nodig. De onderhoudsspecialisten van VvE-Beheer-Onderhoud weten er alles van en realiseren graag de beste oplossing.