MJOP

MJOP staat voor Meerjaren Onderhoudsplan. De overheid heeft vanaf 2008 alle Verenigingen van Eigenaren verplicht om een MJOP op te stellen, om er zo voor te zorgen dat kopers van een appartementen bij de aankoop van hun huis het onderhoud in beeld hebben en kunnen zien hoeveel ervoor gereserveerd is.

In een MJOP wordt het onderhoud van een appartementencomplex voor minimaal 5 jaar omschreven. Alle eigenaren betalen maandelijks een bijdrage in een onderhoudsfonds. Maar de uitvoering van het onderhoud kan alleen plaatsvinden als de VvE leden dit bij meerderheid goedkeuren. Een MJOP is dus geen plan van uitvoering! De specialisten van VvE Beheer & Onderhoud zijn bij uitstek de mensen die vanuit een MJOP de uitvoering en planning van het onderhoud voor uw VvE kunnen regelen. Van plan tot oplevering.

U heeft geen MJOP of het is gedateerd!

Ook al is een MJOP verplicht, het is geen doel op zich. Een MJOP is een hulpmiddel om voor de gestelde periode te kunnen inschatten wat er allemaal op uw VvE afkomt aan groot onderhoud en vervangingen. Wanneer u het aanpakt, wie het moeten uitvoeren en voor welke uitvoering u kiest, is aan u.

De vastgoedspecialisten van VvE-Beheer-Onderhoud kunnen u hierbij van dienst zijn.

Als uw VvE voor een aanzienlijke onderhoudsopgave staat en u vraagt zich af hoe dat allemaal moet gaan lopen, is een gesprek met een van onze specialisten een goede start. Wij kunnen uw MJOP actualiseren en aanvullen met wat er uit onze vastgoedscan komt.

VvE-Beheer-Onderhoud maakt geen “losse” MJOP’s. Wij koppelen het altijd aan de uitvoering van het te plannen groot onderhoud. Want daar is het een hulpmiddel bij. We maken een complete staat van werkzaamheden, in de tijd gepland en voorzien van de juiste begrotingen. Die zijn weer geselecteerd op basis van de eisen, uitvoeringswensen en de laatste bouwtechnische richtlijnen en de stand van de techniek.

Alles klip en klaar, inclusief investeringsplaatje, gereed voor een fiat van uw VvE-leden.

MJOP

MJOP voor uw VvE?