Energieadvies.

Woningen worden steeds energie zuiniger. Naast isolatie maatregelen zijn vooral grote voordelen te behalen bij het aanpakken van de schil van het pand, de verwarmingsinstallatie en andere energie verbruikers. Maar hoe pak je dat aan als je onderdeel bent van een VvE?

Dubbelglas, vloer, dak en muurisolatie en het aanpassen van de algemene verlichting zijn allemaal zaken die in VvE-verband geregeld moeten worden. Wat wordt het eerste opgepakt, welke effecten mag je verwachten en wat zijn de kosten? Allemaal vragen die verder gaan dan wat een installateur of VvE-beheerder weet. Vraag eens een energieadvies van de vastgoed adviseur VvE Beheer & Onderhoud.

Er zijn verschillende subsidie trajecten die allemaal weer hun eigen specifieke voorwaarden hebben. En als VvE wilt u vooral weten of de kosten tegen de baten opwegen. Met een onafhankelijk vastgoed adviseur krijgt u dat inzicht en kan op een verantwoorde manier een energieadvies worden opgesteld en uitgevoerd.

Een vastgoed adviseur inschakelen bij een energieadvies is altijd een goed idee. De vastgoed adviseur kent de wetten en regels, de markt van de energie besparingen en heeft als geen ander verstand van vastgoed.

Energieadvies in relatie tot een MJOP.

Elke VvE moet een actueel meerjarenonderhoudsplan (MJOP) hebben. Er liggen vooral kansen als u het energieadvies en de aanbevelingen kunt koppelen aan het onderhoudsplan. Dan doe je de juiste dingen, op het beste moment. Met een vastgoed adviseur gaat dat zeker lukken. Ook kan de vastgoed adviseur uw MJOP actualiseren en aanpassen naar de nieuwe eisen van energieverbruik.

Vraag vandaag nog een eerste vrijblijvende afspraak om te bekijken welke kansen er voor uw VvE zijn.